Phantom of the Opera

Foto: newyork.no

Tekst: Chris R. Schot

Phantom er en musikal fra 1986 av Andrew Lloyd Webber. Musikalen hadde premiere 9. oktober 1986 og har siden den gang vært gående til den dag i dag. Den hadde premiere på «Her Majesty`s Theatre» i London, hvor den ble regissert av Harold Prince.

Musikalen startet med at salen ble mørkt og at første akt begynte. Det begynte med en vi befant oss på en auksjon hvor det skulle auksjoneres vekk ting fra operaen. Det var mye fram og tilbake med objekter som vi senere så i musikalen. Frysningsmomentet kom når teppet over lysekronen ble tatt av og at den ble heist i taket, med den fantastiske musikken til Andrew Lloyd Webber. Masse scene effekter som lyn og torden og bra miksing av lyd.

Hele musikalen fortsette med at operasangeren som hovedsakelig skulle synge, ikke ville mer og at en annen måtte ta plassen. Slik fortsatte det til operafantomet ble misunnelig på Christine og faktisk viste seg for henne og tok henne med i hulen sin. Enda mer fantastisk musikk ble spelt. Så gikk musikalen videre med at Christine ble redd og ville vekk fra operafantomet og ble med sin barndomsvenn, som også ble hennes kjæreste til slutt.

Hele musikalen er god. Musikken er fantastisk og får håret på armer og ben til å reise seg, og munnen din bestemmer seg for å smile. Hele den «røde tråden» eller handlingen, skjer veldig fort. Det blir som om at forfatter har så mye en vil si men at det ikke lar seg gjøre, og dermed må de framskynde hele musikalen for at den ikke skal ta mer enn 2-3 timer. Hadde dette ikke blitt gjort vil jeg se for meg at musikalen kunne vart oppimot 5-6 timer. Men det kunne fort blitt for lenge, og at musikken hadde vært «limited»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *