Book of Mormon – Prince of Wales theatre

Foto: Ian Grundy

Tekst: Henrik O. Trippestad (Jeg har sett en svart ring rundt hvor jeg satt )

Book of Mormon er en komedie-musikal skrevet av Matt Stone og Trey Parker som også er skaperne bak South Park. Musikken i musikalen er skrevet av Robert Lopez, som har skrevet musikken til f.eks Avenue Q. I hovedrollen av denne oppsettningen har vi Dom Simpson (Elder Price) og Tom Xander (Elder Cunningham). Musikalen omhandler disse to karakerene, Elder Price og Elder Cunningham, som blir sendt ut på misjon til Uganda. Kjemien mellom Price og Cunningham er inteteksisterende, da Price er den typiske mormoneren som skal spre Himmelske Fars (Guds) ord. Og Elder Arnold Cunningham som aldri har lest mormonboken og som er mer interessert i Star Wars, Star Trek o.l. tvinner inn mytologi fra hans interesser i mormonertroen, for å få folket i Uganda til å ikke ville gjøre forferdelige umenneskelige ting.

Guttene blir truet gjennom hele historien av den store slemme krigsherren General BFN (Buttfucking naked). Som da helt til slutt blir lurt av Elder Cunningham til å tro at om han truer landsbyen mer vil han brenne i de flammefyllte hulene i Mordor (Sted fra Ringenes Herre).

Alle skuespillerne var fremdragende og veldig «i øyeblikket». Det var flere ganger enn jeg kan telle at hele publikumet brøt ut i latter og skuespillerne måtte vente for å kunne fortsette, dette var ikke noe problem. Kapellmesteren finner jeg ikke noen informasjon på, men alle som hadde noe som helst med med musikken å gjøre var helt «on point». Alt var i time og groovet helt sinnsykt. Alle overganger, alle melodier, alt var helt som det skulle være. Det var som om ingenting manglet.

Jeg vil si som et helhetsinntrykk var musikalen verdt hver eneste krone, selv om jeg fikk høre fra medstudenter at det var ganske dyre billetter. Jeg var den eneste fra klassen på musikalen, men det tar ingenting vekk ifra opplevelsen. Jeg ville anbefalt alle å sett Book of Mormon ihvertfall en gang.

Slik så scenen ut før forestillingen og man ser ned i orkestergraven (Hentet fra Tripadvisor)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *