Mighty Oaks på Lille VEGA

Foto: Sondre Kuven

Tekst: Sondre Kuven

Jeg har fulgt Mighty Oaks siden jeg så dem på Senkveld med Thomas og Harald våren 2014. Da hadde de nettopp kommet med det første albumet sitt Howl. Siden den gang har de sluppet tre EP-er og to album. Mighty Oaks er et indie/folk rock trio fra Berlin. Selvom de er fra Berlin er det ingen i bandet som er tyske. Trioen består av Ian Hooper fra USA, Claudio Donzelli fra Italia og Craig Saunders fra England.

På denne turnéen har de hatt med seg som oppvarming en artits fra Australia med navn Jackson Dyer. Mighty Oaks entret scenen i København fredag 6. mars ca kl 22.00. Dette var en av de siste konsertene i den første delen av europa turnéen deres. De begynte med en av de første sangene de spilte inn som heter Driftwood Seat. Den alene mandolinen begynner sangen før Ians vokal synge forsiktig. Akk-gitar og de kjente vokale harmoniseringene til Craig kommer inn, før resten av bandet blir med på refrenget. De går så videre til noen sanger fra det første albumet. Gjennom konserten hørte vi en god blanding av nye og gamle sanger. Og en god blanding av rolig og feelgood sanger. På slutten av konserten fikk vi servert noen sanger som de spilte helt akustisk bare trioens stemmer to akustiske gitarer og en mandolin.

Mighty Oaks sine sanger er tydelig akkustist preget med noen elementer av el-gitar og el-piano. Intrumentene mest brukt er akustisk gitar, bass, el-gitar, trommer, mandolin og piano. Noe av det som gjør musikken deres interessant er bruken av trestemmig harmonisering. Tekstene er veldig ofte biografiske tekster, se synger om gamle minner, steder de vært og ting de har opplevd. Sånn alt i alt så er musikken deres veldig sårbar på den måten at mye er strippet ned, og tekstene deres er personlige. Dette er et band som har hatt stor innflytelse på min egen musikk, og et band jeg har fulgt og hørt på i mange år og kommer til å høre på i mange år framover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *