AURORA – Studenthuset Rokken – 22.08.19

Foto: Runa Kleivedalen

Tekst Runa Kleivedalen

23 år gamle Aurora Aksnes er et norsk vidunderbarn fra Os. Hun skriver og framfører sine egne sanger sammen med et fantastisk band. Aurora er kjent for sin himmelske stemme og sine unike, men også fengslende tekster. Når man hører på musikken hennes er det som om man går inn i et slags transe, og man opplever hennes univers fra ens eget ståsted. Noe av det som gjør Aurora såpass unik er at hun klarer å vise gjennom musikken og sceneopptredenen hvem hun er på innsiden.

Aurora har blitt nominert og vunnet en rekke priser. Blant disse er årets låt (2015), årets nykommer (2015), spellemannsprisen (2016 og 2018) og årets musikkvideo (2016). I tillegg til disse prisene var hun også i 2019 med og koret på sangen «Into the Unknown» fra filmen Frost 2, der hun også har stemmen til The Voice.

Tekstboks: BILDE AV RUNA KLEIVEDALEN

Selve konserten var et spektrum av følelser. Det er veldig lett å kjenne seg igjen i Aurora sin musikk, og hun er en utrolig flink formidler. Dette er da grunnen til at man kan le, gråte, bli sint og bli forelsket på nytt. Musikken og bevegelsene hennes tar deg med inn i et nytt univers fylt av mysterier og magi. Hun fengsler deg og tar deg med til et sted uten tid og rom.

Noe som er ganske unikt med Aurora er at man kan høre på musikken hennes og du kommer inn i dette universet, men når man står der i rommet med henne blir dette universet så mye større og man kan nesten føle det hun føler fordi dette gjenspeiles så godt i henne. Det virker som om hun vet akkurat hvem hun er og hva hun vil i livet.

Alle låtene til Aurora er gode. På denne konserten spilte hun litt nytt og litt gammelt, noe som passet midt i blinken for publikum. Jeg vil gi denne konserten terningkast 6.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *