Staysmann og Lazz

Fredag 18.Januar 2019
Sted: Studenthuset Rokken
Tekst: Mathilde Gaalaas-Berg
Foto: Bilde 1: Mathilde Gaalaas-Berg
          Bilde 2: Daniel Westre Hansen

Fredag 18.Januar 2019 klokka 23.00 entret Staysman og Lazz scenen på Studenthuset Rokken i Volda. Alle billettene hadde blitt røska vekk og et relativt beruset publikum sto klare for å oppleve tidenes fest. Å nettopp det ble det! Duracell-kaninene Stian Thorbjørnsen og Lasse Jensen sparte ikke på party faktoren og duoen klarte å fyre av hele førti konfettirør i løpet av konserten. Med det satte de rekord for antall konfettirør avskytninger under en konsert på Studenthuset Rokken og det lot seg merke etter konsert slutt. Gulvet hadde nemlig byttet farge og ble gullbelagt, dette til tross for at konserten var relativ kort. Settlisten besto av totalt 15 sanger, som resulterte i at konserten kun varte i en time.

Videre var det ingen tvil om at det var alkoholen som var i fokus for både gutta og publikum. I tillegg vil jeg gå så langt å si at Stian Thorbjørnsen og Lasse Jensen oppfordret og generelt oppfordrer folk til å drikke mye alkohol. I tillegg reflekteres dette i sangtekstene deres; <<bare drekk opp..>>, <<så drekker vi oss fulle>>, <<..en flaske med rom, bli med meg å vi styrter’n tom.>> I tillegg til dette har sangtekstene svært seksuelt innhold og oppfordrer spesielt damer til å vise mye hud. Med andre ord blir kvinner svært ofte objektivisert av Staysman og Lazz. På en annen side tar Duracell-kaninene også opp sårbare temaer, som blant annet død, fylleangst og vektøkning. I tekstene fokuserer de på å hylle de døde og setter et humoristisk preg på problematiske temaer. Med dette i minnet viser de ikke bare at de prøver å hjelpe fansen sin med å akseptere seg selv, men også formidle at de ikke er alene med å slite med vanskelige problemer.

Det er ingen tvil om at Stayzman og Lazz er komfortable med å stå på scenen. I tillegg til at de er flinke til å kommunisere med publikum. Dette gjelder også kommunikasjonen innad i bandet, som besto av en trommis, en DJ, samt frontfigurene selv. Derimot når det kommer til sangprestasjonene kunne den ha vært bedre. Den tekniske redigeringen, som blir utført bak miksebordet, hjelper på at konserten får et fint lydbilde. Lasse Jensen synger enkle harmoni stemmer, som alle i enhver alder kunne ha klart. For ikke å glemme et par sure toner her og der, fra begge vokalistene. Derimot klinger stemmene deres bra sammen og skaper fyldige sang partier.

Når vi snakker om det tekniske bør også lyset nevnes. For det er ingen tvil at konserten ikke hadde blitt den samme uten de dyktige lysteknikerne. De satte prikken over i en, med et lysshow bestående av alle regnbuens farger og gjorde konserten om til den festen publikum ønsket seg. Det som derimot trekker fremtoningen av konserten ned var mannen som fyrte av konfettirørene. Selv om han prøvde å være diskre når han byttet ut de allerede avfyrte rørene med nye, var det svært forstyrrende å se på og ble et relativt stort irritasjons moment. Derfor vil jeg oppfordre Stayzmann og Lazz til enten å kutte ned på konfettien eller skaffe flere utskytnings ramper, for å hindre at fokuset blir tatt vekk fra artistene.

Alt i alt hvis du liker fest, fyll, og afterski uten ski, er dette definitivt konserten for deg! Dessuten vil jeg anbefale å kjøpe billett til konserten de skal ha i Oslo Spektrum den 23.Mars, som jeg tror vil bli tidenes fyllefest. Dersom du ikke er så ivrig etter å bli sølt alkohol på, presset og dyttet inntil andre mennesker, samt er ømfintlig for blinkende lys, ville jeg anbefale på det sterkeste å holde deg unna. Til syvende og sist hvis jeg skulle gitt denne konserten et terningkast ut ifra sjangeren de representerer, lander jeg på tre, på en generell basis, blir det dessverre terningkast en.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *