Seigmen på Terminalen Byscene

Av Cathrine Kraft Jacobsen

Fredag 21.12.2018 – Byscenen Ålesund

(Foto: Cathrine Kraft Jacobsen)

Seigmen har lagt ut på en liten førjulsturné, og Ålesund var en av de få utvalgte byene de besøkte. Bandet består av vokalist Alex Møklebust, Kim Ljung på bass, Noralf Ronthi på trommer og gitaristene Marius Roth og Sverre Økshoff. Bandet besøkte også Stavanger, Oslo, Trondheim og deres hjemby Tønsberg. Terminalen Byscene har blitt en utrolig fin og trivelig konsertarena, så det er kanskje ikke så rart at bandet vender tilbake. De leverte en fantastisk konsert på Terminalen i 2016, så forventningene mine for kvelden var ganske høye.

Som support hadde de med seg bergensbandet “Himmellegeme” som leverte en sterk konsert bestående av lange, mørke låter med både bassolo, trommesolo og fiolinbue på gitar. En perfekt oppvarming for Seigmen, selv om jeg begynte å bli utålmodig på slutten. Jeg kommer definitivt til å høre mer på Himmellegeme etter å ha blitt introdusert for musikken. Flere og flere folk kommer til byscenen i løpet av oppvarmingsbandet sin spilling, og når Seigmen går på scena er det lille lokalet så godt som fullt.


Et forventningsfullt og spent publikum tok i mot Seigmen til instrumentallåten “Monument” fra den, etter min mening, beste skiva deres “Total”. Jeg har ikke hørt den sangen live før, så jeg var allerede i ekstase. Deretter kommer vokalist Alex Møklebust løpende inn på scenen akkurat i tide til å begynne på den velkjente sangen “Ohm” fra samme skive. Allerede nå er det full allsang fra publikum.

Bassist og låtskriver Kim Ljung sammen med Alex utgjør som vanlig en utrolig sterk front på Seigmens konserter. Kim er virkelig god på å få med seg publikum. Gitaristene Marius Roth og Sverre Økshoff er kanskje roligere på scenen, men de blir absolutt ikke glemt. De to gitaristene har en helt unik stil, og et utrolig godt samspill. Sammen med trommeslager Noralf Ronthi smilende bak trommesettet presenterer Seigmen et sterkt estetisk bilde i tillegg til det flotte lydbildet. Stemningen er “Seigmenmørk” med mørkeblåe lys og til tider intens strobelys.

(Foto: Klara Margrét Gestsdottir)

Neste sang ut er “Hva Vi Elsker” fra den nyeste skiva “Enola” før de går rett over i publikumsfavoritten “Metropolis”. Konserten tar deretter en ganske uventet vending. Først spiller de “Juvel”, og deretter spiller de faktisk hele “Pluto”-EP’en fra 92, som består av sangene “Fra X Til Døden”, “Mono Doomen”, “Korstoget”, “Skjebnen” og til slutt “Syndefloden”, som er en låt som ikke har blitt fremført siden året EP’en kom ut. Med andre ord: en stor opplevelse for blodfans som meg selv. De som var der for å høre hitsene ble kanskje en smule skuffet, men kjernefansen var nok i ekstase.

Plutoseansen tok cirka en halvtime, og resten av konserten består så og si av “det faste programmet”, bortsett fra “Trampoline”, som ikke spilles så ofte. Under låten “Tenn Alle Lys” fra “Enola” skrur omtrent alle i publikum på lyset på telefonen sin og løfter den i været, noe som så veldig fint ut, og var en koselig opplevelse.

Seigmen klarer uten problem å holde liv i publikum fra start til slutt, og det er allsang på alle de kjente låtene. Som encore spilles selvfølgelig “Hjernen Er Alene”, en utrolig sterk cover av den kjente deLillos-låten, men også “Agnus Dei”. Sistnevnte fremføres av gitarist Marius Roth, som i tillegg er operasanger, og Kim Ljung. Publikum er helt stille under hele låten, og det var nok høy gåsehudfaktor.  En utrolig sterk opplevelse.

Det eneste som trakk ned opplevelsen en smule for min del var et par vel høylytte publikummere. Jeg vil tro at folk flest foretrekker å høre at bandet fremfører låtene. Det endte med at bassist Kim kommer bort og ber de roe seg litt, og det gjorde de.

Jeg har vært på mange konserter med Seigmen, og jeg har aldri blitt skuffet. Jeg er utrolig fornøyd med hele konsertopplevelsen, og jeg er imponert over publikummet i Ålesund. De imponerte i 2016 og de imponerte denne kvelden. Ålesund er ingen stor by, men har mange ganger bevist at byen har et stort engasjement for musikk- og kulturliv.

Jeg håper guttene i Seigmen snart vender tilbake til Ålesund, og jeg vil absolutt anbefale å ta turen. 6/6.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *