Romsdal sogelag

Medlemstallet til Romsdal sogelag er rundt 930 medlemmer, og det er 5 % lavere enn året før. Kjønnsfordelinga er 35 % kvinner og 65 % menn. Laget rapporterer om naturlig frafall, og at de må arbeide med rekruttering for å holde en stabil medlemsmasse. De har bla en Facebook – side. Den syns jeg er fin med mange bilder og viser godt aktiviteten i sogelaget. I tillegg gir de medlemmene vervepremie. Jeg ble medlem nå i februar og fikk tre årsskrifter for de siste åra pluss en ekstrabok om hybellivet i Molde i 50-åra. Sogelaget har også en nettside (www.romsdal-sogelag.no).

Laget har årlig en medlemstur og i 2018 besøkte de alle kirkene på sørsida av Romsdalsfjorden. Dette var populært for turen var fulltegna. Tidligere var lokalhistoriekvelder populære, noe nedgang i besøk i senere tid.

I 2021 er Romsdal sogelag 100 år og laget har planer om å gi ut to jubileumsbøker «Molde byleksikon» og «Kyrkjebok for Romsdal».

Kilder: Austigard B. (2019). Personlig samtale med leder i Romsdal sogelag.

Én kommentar til “Romsdal sogelag”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *