Teiknekurs

For to veker sidan, var eg på teiknekurs ved Nydalen Kunstskole i Oslo. Dette kurset var eigentleg heilt perfekt for meg, og overgjekk forventningane mine! Det handla stort sett om ufarlegggjering av teikning, og korleis kome igong. Altså, heilt midt i blinken for meg! Eg har teke med meg mange tips og triks. Det viktigaste kanskje det som kursleiaren kalla for «kafèteikning»: kombinasjon av blindteikning og rask skisse, av det eg ser framfor meg. Ikkje løfte blyanten frå arket, og ikkje viske ut. Fantastisk befriande effekt for meg å ikkje skulle viske!

No på torsdag var eg på eit kort croquis-kurs ved KHÅK Kunsthall i Ålesund. Dette var lærerikt på mange måtar, men det var litt meir «skummelt». Sjølv om det var lagt opp som begynnarkurs, og at ein ikkje trengte forkunnskap, er eg glad for at eg kunne litt frå før. Synast ikkje det hjalp å kome over sperra, men eg har tatt med meg fleire tips.

4 kommentarer til «Teiknekurs»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *