God bergenserstemning på Rokken!


Skrevet av Erik Lothe Jørgensen

Veka i Volda er kjent for sine mange konserter og hendelser, og i år har det ikke vært annerledes. Jeg bestemte meg for å ta turen ned onsdag 22 februar for å se en kar fra min hjemby Bergen, nemlig Sondre Lerche. Jeg har tidligere sett ham spille konserter alene med en akustisk gitar, men denne gangen skulle han ha med seg et band. Jeg hadde relativt høye forventninger for denne konserten, ettersom at han ikke har skuffet ved tidligere konserter.

Det var ikke det største oppmøte av publikum på denne konserten, i forhold til de mer kjente artistene som har vært her under Veka, men stemningen før konserten skulle begynne var minst like god som på alle de andre. Man kunne kjenne at folk var klar for en bra konsert. Oppvarmingsartisten Magnus Bechmann kom på scenen 21:15 og gjorde showet sitt, noe som satte stemningen enda høyere, og rundt klokken 22:00 kom bandet til Sondre, og Sondre Lerche selv på scenen og kjørte i gang sitt show. De første låtene var av den mer ”pop” aktige stilen som Sondre benyttet seg mye av på sine tidlige album, men utviklet seg raskt til den litt mer utviklede stilen han har brukt i nyere tid, hvor han gjør mer bruk av forskjellige taktarter, og mer synth instrumenter.


I løpet av konserten kommer Sondre med alt fra gamle låter som ”Dead Passengers”, til låter fra den nye platen, som han skal slippe i neste uke. Vi fikk altså en liten kikk på låter som kun har blitt hørt av de som har vært på de tidligere showene hans i år.

Stemningen holdt seg bra gjennom hele første halvdelen av konserten, men det begynte å ta av da Bandet gikk av scenen midt i showet, og Sondre plukket opp en akustisk gitar, og gikk vekk fra mikrofonen og begynte å synge og spille. Hele salen kunne høre ham fint, på tross av mikrofonmangel, og de aller fleste i salen begynte å synge med så snart de hadde skjønt hva teksten i refrenget var. Dette var for meg ett av høydepunktene, som viser hvor mye publikumskontroll Sondre faktisk har.


Etter denne akustiske seansen kom bandet tilbake, og i løpet av låten de spilte fikk både trommis, bassist og pianist mulighet til å komme med hver sin lille improviserte solo, noe som ga stor jubel blant publikum. Etter dette kom det en introduksjon av hele bandet, og så begynte de å spille det man skulle tro var siste låten, og gikk av scenen. Sondre kom på igjen 3 minutter senere, og spurte om de fikk ta en låt til, til stor jubel fra publikum. Under den siste låten hoppet Sondre ned i publikum og danset og tok bilder med de som ville, og de avsluttet showet på en veldig publikumsvennlig måte.

Konserten til Sondre Lerche var alt i alt en veldig god opplevelse. Det var god stemning gjennom hele konserten, på tross av et noe mindre publikum enn de andre konsertene, og både Sondre og bandet virket å være i god form gjennom hele showet. Det er et par ting jeg skulle kunne ønsket at var annerledes, som for eksempel at han kunne valgt å spille flere av de låtene som han er kjent med, eller at han kunne ha vist frem hva bandet hans virkelig kunne fått til, men den sammenlagte konsert opplevelsen var veldig bra, og jeg kunne godt ha tenkt meg å se det igjen, og det er noe jeg tror mange som var der kan kjenne seg godt igjen i.

Terningkast: 5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *