StudRock

Av Martin R. Aasprong

20 Mars kl. 20:00, konsertsalen i Kaarstad-huset ved Høgskolen i Volda.

Hva er StudRock? StudRock er noe som startet med at noen nevnte at det hadde vært artig og vise seg fram litt. Så begynte de å planlegge konserten. Så målet med konserten er å vise hva musikkstudentene gjør utenom skolen.

Studrock er et prosjekt som er satt sammen av musikkstudenter for å vise hva musikkstudentene spiller og lager selv.

 

Konserten startet med et åpningsnummer som bestod av Heilt Blåst og en gitar og bass pluss perkusjon. Når de var ferdig så kom konferansieren frem og ønsket publikum velkommen. Etter det så introduserte han Heilt Blåst som tok over scenen og fremførte to egen arrangerte sanger. Etter av Heilt Blåst var ferdig så kom ClockWork Wizards på scenen, bandet bestod av Trommer, bass, vokal, 2 elgitarer. De fremførte 3 nummer som de hadde laget selv. Noen av innslagene de spilte var kanskje litt for lange, noen av de som satt i publikum begynte og se på mobilen i stedet for å følge med på musikken. Det synes at det er et ganske så ferskt band når det kommer til samspillet. Når ClockWork Wizards var ferdig var det på tide med noe litt hardere musikk og IRD entret scenen. IRD er et band som består av trommer, bass, to ell gitarer og vokal. De lagde veldig mye liv på scenen, publikum var med hele tiden. Det var et veldig høyt lydbilde ut i salen, men det må man nesten regne med når man sitter og hører på metal. De har et veldig bra samspill og man ser at de koser seg på scenen. Siste sangen de spilte var egenskrevet. Etter IRD så var det klart for Himmelgeir som spilte 3 nummer. Bandet består av Trommer, Keys, bass, Vokal pluss to på kor, trombone og to el-gitarer. Det synes veldig godt på noen av dem at de er sjenerte. De har et veldig bra tempo, det var noen feil her og der men det gjorde over hode ingen ting på grunn av at bandet tok det med et smil. Alt i alt så var det et greit band. Til slutt så hadde vi Mordi og Desiplan på scenen, kveldens høydepunkt for veldig mange. Bandet består av trommer, Keys/synth, vokal pluss kor, bass, og ell gitar. De åpner med bare tre stk. på scenen og når sangen er ferdig så roper de opp resten av bandet før de lager et svært show. Det er et band som spiller jazz til det ryker av dem. Det synes at de har det veldig gøy på scenen. Det er det bandet med mest erfaring av alle de andre bandene. De har et utrolig bra samspill, veldig gøy og se at de spiller. Blir rett og slett glad av å se dem på scenen.

Det var et veldig variert nivå på hele konserten, med tanke på at det var et helt ferskt band til et band som har mye mer erfaring, det var veldig mye bra på scenen. Konferansieren var nervøs, men han var veldig flink og snakke og holde liv i publikum. Det var veldig bra formidling av de fleste band, noen var flinkere enn andre, men det kommer med erfaring.

Ble Konserten for lang? Etter min mening så var konserten akkurat lang nok, men det har veldig mye å gjøre med bandene, vis det ikke var noe liv på scenen så hadde konserten blitt for lang. Konserten varte 1 time og 50 min. Programmet var bra og variert, men band nummer 2 og 4 hadde kanskje veldig mye av det samme. Publikum mistet litt konsentrasjonen under konserten men de ble dratt inn igjen når det kom et nytt band på scenen. Alt i alt så var det en imponerende amatørkonsert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *