FANA HISTORIELAG


Fana Historielag ble stiftet i 1996 arbeider for å ta vare på lokalhistorien.  Historielaget arrangerer fellesturer og historiske vandringer for medlemmer, holder medlemsmøter og foredrag,  registrerer kilder, har innsamling av bilder og det arrangeres dugnader.  I tillegg gir de også ut et årsskrift.

Det er ca 100 medlemmer i historielaget for tiden. For å bli med kan man fylle inn et elektronisk skjema eller ta kontakt på mail.

Fana historielag skriver selv om deres formål;

FORMÅL

Fana Historielag er et partipolitisk nøytralt lag som skal fremme interesse for og kunnskap om historie, tradisjon og kulturminner i området som var Fana Herad frem til 1955.

Laget skal:

– Samle, arkivere og verne materiale som kan ha historisk interesse, og bidra til å gjøre dette tilgjengelig for allmennheten.

– Arbeide for å verne kulturminner i gamle Fana Herad

– Fremme interesse for lokal historie.

– Arrangere møter, turer og kurs.

– Ha kontakt og samarbeide med andre lag og organisasjoner, forskningsinstitusjoner og offentlige forvaltningsorgan i saker som sammenfaller med lagets formål.

– Fremme kunnskap om forfedre og slektsgransking.

– Utgi årsskrift– Være medlem av Hordaland Sogelag og Landslaget for lokalhistorie

Skrevet av

Ørjan Berg-Johannesen

77-modell som arbeider som lærer i Bergen. På fritiden jobber jeg som aldersbestemt trener i Fana IL. Interesserer meg i slekt og historie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *