Målselv Historielag

Det finnes historielag i Bardu, Bardu Historielag. Da Målselv Historielag har mer aktivitet har jeg derfor valgt å ta for meg dette laget isteden.

Målselv- Øverbygd
Øverbygd i Målselv

Historielaget i Målselv ble stiftet 10 februar 1986. Etter to gode år med mange nye medlemmer og stor aktivitet gikk både medlemstallet og aktiviteten i laget ned. I 2009 fikk Målselv Historielag en ny vår og man begynte et nytt arbeid med å bygge opp laget og rekruttere medlemmer. I 2018 hadde laget 64 medlemmer som hadde betalt kontingent. Dette var en nedgang på 15 medlemmer fra året før. På sine egne nettsider skriver historielaget hva de har som formål med sitt arbeid:

Formål
Laget har til formål å fremme interessen for lokalhistorie, slektshistorie og kulturvern. Laget skal, gjerne i samarbeid med andre lag og foreninger, ta vare på alt som har betydning for Målselvs historie, og som kan fortelle om folks livsvilkår gjennom tidene. For å nå formålet kan laget, i samarbeid med aktuelle organisasjoner, grupper og kommunale organer:

  • Arrangere møter, kurs, ekskursjoner, registreringer, innsamling av muntlig tradisjon, musikk, målføre, stedsnavn, fotografier og annet av historisk interesse.
  • Støtte arbeidet med utgivelse av bygdebok og årbok
  • Arbeide for at det kan bli gitt ut medlemsblad eller lokalhistoriske skrifter, herunder bidra med artikler eller stoff til Jul i Bardu- og Målselvdalen
  • Arbeide for vern av fornminner og kulturminner av alle slag i kommunen. Samt merking av, og informasjonsspredning om samme. (http://www.malselvhistorielag.no/index.php/om-oss)

Aktiviteter

Av faste aktiviteter kan nevnes årlig utgivelse av Målselvkalenderen, deltakelse med guidet tur på Sommermålselv og arrangement på den årlige kulturminnedagen. I 2018 har laget også holdt på med følgende prosjekter; Aase-prosjektet, Prosjekt Fra Statens yrkeskurser i Målselv til Bardufoss videregående skole (1946 – 2018), Åpent seminar om nordnorsk krigshistorie – 26.09.2018, Kulturminnedagene og Målselvkalenderen 10. årgang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *