Arkiver

Det finnes en rekke arkiver man kan lete i knyttet til lokalhistorie fra Bardu.

http://bardu.arkivplan.no / http://bardu.arkivplan.no/content/view/full/230734

På lenkene ovenfor kan man komme til IKAT, Interkommunalt arkiv Troms. Her tilgjengeliggjøres og kategoriseres arkivmateriale som er gått ut av forvaltningsmessig bruk.

Arkivkatalogen er et hjelpemiddel til å finne fram i arkivmaterialet etter at det er avlevert til arkivdepot. Den gir oversikt over kommunale arkivskapere, strukturen i de enkelte arkivene og innholdet i arkivstykkene. For å kunne finne fram til en bestemt sak eller et saksforhold må en som regel i tillegg bruke de interne registrene i arkivene, postjournalene eller kopibøkene.

En generell og god oversikt over hva som finnes i eldre kommunearkiv finnes på nettsidene til IKA Hordaland.

http://www.arkivportalen.no/

På denne lenken finner man et søkbart arkiv. Her ligger mange dokumenter også om Bardu.

https://www.arkivverket.no/

Arkivverket er øverste arkivmyndighet og har ansvar for faglige standarder, retningslinjer, tilsyn, veileding med offentlig arkivarbeid. I tillegg jobber arkivvekret for å bidra til en effektiv dokumentsforvaltning som sikrer, bevarer og tilgjengeliggjør et bredt og allsidig utvalg av samfunnets arkiver. Arkivverket har både ansvar for tilgjengeliggjøring og formidling av statlige arkiver og prioriterte private arkiv.

https://www.digitalarkivet.no/

Digitalarkviet er en tjeneste fra arkivverket hvor man både kan gjøre avanserte personsøk, bostedssøk, finne kilder. Her finner man blant annet omfattende folketellinger.

http://www.rhd.uit.no/ Universitetet i Tromsø har en  Registreringssentral for historiske data (RHD) er en nasjonal institusjon med hovedformålet er å transkribere historiske kilder og gjøre disse tilgjengelig for forskning. Her er flere av kildene søkbare

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *