Vår Beatles Hyllest

Konsertanmeldelse

SANGERE: Jørn Hoel, Inger Lise Rypdal, Atle Pettersen, Lise Karlsnes og Bjarte Hjelmeland.

Tekst: Solveig Lien

Foto: OverNorge/Øyvind Ganesh

Parken Kulturhus fylles opp for ekstraforestilling, og et spent og forhåpningsfullt publikum har satt seg godt til rette. ”Vår Beatles Hyllest” er et show der utøverne fremfører 46 av Beatles sine mest kjente låter. Med fem kjente sangere, og et band bestående av Trond Akerø-Kleven, Kjell Harald Litangen, David A. Fjelde, og Ruben Dalen tar de oppgaven på strak arm og fremfører låtene med god overbevisning.

Forestillingen starter med et potpurri av de mest energiske låtene Beatles har å tilby, og det er fem stemt sang akkompagnert av et godt sammensveiset band. Publikum smiler og jubler, og en merker at forestillingen setter et høyt nivå allerede nå. Med en pangstart var publikum godt rustet for noe av det musikalske 60-tallet hadde å by på. Videre introduserer Inger Lise Rypdal forestillingen, sangerne og deretter bandet, og de fortsetter med en låt til. Vi hører her at hun har en kraftig, lys og vakker stemme som trollbinder publikum, og tar oss inn i nostalgien med en gang. Lise Karlsnes kommer på med en rockelåt som virkelig fremhever den røffe og spenstige stemmen hun har å tilby, og med den stemmen og flotte de danseferdighetene gjør hun det godt.

Forestillingen stanser litt, før alle sangerne kommer på scenen for å fortelle oss om sine første minner med Beatles. Én og én går de frem, forteller en historie fra sitt eget liv og fremfører litt av en Beatles låt de har spesielt kjær. Dette innslaget gjør det hele så personlig, og vi føler at vi får en relasjon til utøverne. Vi ser de som noe annet enn dyktige sangere, vi ser litt av personen.

Jørn Hoel trer frem og forteller blant annet om sin første kjæreste, og når du da sitter på første rad,- bare en halvmeter fra scenen, og får øyekontakt med Hoel, det er da det går opp for deg hvor fantastisk dyktig han faktisk er. Han klimprer på el-gitaren sin og synger en liten del av en sang, og publikum jubler med alt de har.

Selv om dette er en forestilling som primært tar for seg hele låter, har de også andre innslag underveis. Atle Pettersen som blant annet er programleder for NRK serien ”Beat for Beat” trer frem og lager nettopp dette – et live ”Beat for Beat” show. Innslaget starter med at han deler publikum inn i to lag, får frem tallene på tavlen, og lar ”deltakerne” velge tall. Vi får deretter gjette hvilken låt det er, og får poeng om det er riktig. Her har han hele publikum i sin hule hånd, alle har øynene på scenen, og et stort engasjement i konkurransen. Han legger til humor, og som den dyktige lederen han er blir dette braksuksess.

Bjarte Hjelmeland kommer inn, setter seg på en stol, og pianisten i bandet setter seg ved et flygel de har trillet ut. En akustisk versjon av ”The long and winding road” står for tur, og denne perlen av en låt med en sanger som Hjelmeland,- det var utrolig. Det var ikke en lyd i publikum. Ingen mobilskjermer, ingen blitz, ikke en gang et host. Det var knyst stille, og de eneste lydene var pianisten som spiller plettfritt, og den såre og klangfulle stemmen som skein. Vakkert.

Utøverne gjør det godt på de mer rytmiske låtene, og med Pettersen sine utsøkte danseferdigheter og måte å ”performe” på blir publikum energisk og engasjert. Men det er låter som ”The long and winding road” fra Bjarte Hjelmeland, og ”Let it Be” fra Atle Pettersen som virkelig preger et musikkhjerte. De er så gjennomført god. Pettersen får også flygelet trillet ut på scenen, men i stedet for en pianist som spiller for han, akkompagnerer han seg selv. ”Let it Be” er som kjent skrevet og sunget av Paul McCartney, og den siste sangen som ble avduket før han kunngjorde at han forlater bandet. Pettersen fremfører med en slik musikalitet, og en stemning som tar oss helt tilbake i stolene. Det var magisk. Fullstendig magisk.

Forestillingen avslutter med et nytt potpurri av mange kjente låter, blant annet ”L-O-V-E” og ”Hey Jude”, og publikum kan ikke gjøre annet enn å juble, trampeklappe og reise seg. Storartet forestilling, og virkelig en god hyllest til Beatles!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *